Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Τι είναι η Πυρηνική Ιατρική;

Η πυρηνική ιατρική είναι ένας κλάδος της ιατρικής που χρησιμοποιεί μικρές ποσότητες ραδιενεργών ισοτόπων για τη διάγνωση, τον προσδιορισμό της σοβαρότητας, ή τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, γαστρεντερικών, ενδοκρινικών, νευρολογικών διαταραχών και άλλων ανωμαλιών του σώματος.

Επειδή τα διαγνωστικά πρωτόκολλα της πυρηνικής ιατρικής είναι σε θέση να απεικονίσουν τη μοριακή δραστηριότητα εντός του σώματος, προσφέρουν την δυνατότητα εντοπισμού ασθενειών στο αρχικό τους στάδιο, συχνά πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων ή πριν την ανίχνευση αλλοιώσεων με την χρήση άλλων διαγνωστικών τεχνικών. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα να εξακριβωθεί η ανταπόκριση του ασθενή στις θεραπευτικές επιλογές.

Μεγαλύτερες ποσότητες ραδιενεργών ισοτόπων δύναται επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ορισμένων τύπων ασθενειών.

Οι διαγνωστικές απεικονιστικές εξετάσεις της πυρηνικής ιατρικής προσφέρουν μοναδικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών και των ανατομικών δομών του σώματος και έχουν υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα στους τομείς της καρδιολογίας και της ογκολογίας.

Τα διαγνωστικά πρωτόκολλα της πυρηνικής ιατρικής είναι μη επεμβατικές ιατρικές εξετάσεις που χρησιμοποιούνται τα τελευταία 50 χρόνια. Ανάλογα με το είδος της εξέτασης, ο ράδιο-ιχνηθέτης εγχύεται, εισπνέεται ή λαμβάνεται από το στόμα και καθηλώνεται στοχευμένα στο όργανο ή στην περιοχή του σώματος που εξετάζεται. Το ισότοπο, τότε, εκπέμπει ακτινοβολία από το όργανο στόχος ή τον κυτταρικό υποδοχέα προς ένα εξωτερικό ανιχνευτή, που συχνά ονομάζεται Γ-κάμερα.

SOURCES : https://www.curiumpharma.com/about/what-we-do/


Από το 2006 επιχειρούμε  στον τομέα της προώθησης και διάθεσης Ραδιοφαρμάκων και Ραδιοϊσοτόπων  Πυρηνικής Ιατρικής, εξασφαλίζοντας ισχυρή παρουσία σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα και αξιοποιώντας το ισχύον δυναμικό δίκτυό μας αλλά και τις συμφωνίες συνεργασίας και διάθεσης προϊόντων με οίκους καταξιωμένους σε παγκόσμια κλίμακα.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Mail-iconradiopharma@aenorasis.com

 

Mail-iconLinkedIn page


Οι πληροφορίες που αναφέρονται προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας. Την ευθύνη της ενημέρωσης φέρει η εταιρεία AENORASIS Α.Ε