Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Η πυρηνική ιατρική είναι ένας κλάδος της ιατρικής που χρησιμοποιεί μικρές ποσότητες ραδιενεργών ισοτόπων για τη διάγνωση ή τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, γαστρεντερικών, ενδοκρινικών, νευρολογικών διαταραχών και άλλων ανωμαλιών του σώματος.

Οι διαγνωστικές εφαρμογές της Πυρηνικής Ιατρικής περιλαμβάνουν σπινθηρογραφικές (in vivo) απεικονίσεις και ραδιοανοσολογικές (in vitro) εξετάσεις. Οι διαγνωστικές απεικονιστικές εξετάσεις της πυρηνικής ιατρικής προσφέρουν μοναδικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών και των ανατομικών δομών του σώματος.

Οι ραδιοανοσολογικές (in vitro) εφαρμογές της Πυρηνικής Ιατρικής περιλαμβάνουν την χρήση ραδιενεργού ιχνηθέτη (ραδιοϊσότοπο I-125) με σκοπό τον προσδιορισμό των επιπέδων διαφόρων ουσιών(όπως ορμονών και καρκινικών δεικτών) στον ορό του αίματος ή άλλου κατάλληλου βιολογικού δείγματος, χωρίς ο ασθενής να εκτίθεται σε ακτινοβολία. Τα πλεονεκτήματα των μεθόδων αυτών είναι η εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία, ειδικότητα και επαναληψημότητα.

SOURCES:
https://en.wikipedia.org/wiki/Radioimmunoassay
https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_medicine


Από το 2006 επιχειρούμε  στον τομέα της προώθησης και διάθεσης Ραδιοφαρμάκων και Ραδιοϊσοτόπων  Πυρηνικής Ιατρικής, εξασφαλίζοντας ισχυρή παρουσία σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα και αξιοποιώντας το ισχύον δυναμικό δίκτυό μας αλλά και τις συμφωνίες συνεργασίας και διάθεσης προϊόντων με οίκους καταξιωμένους σε παγκόσμια κλίμακα.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Mail-iconradiopharma@aenorasis.com

 

Mail-iconLinkedIn page


Οι πληροφορίες που αναφέρονται προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας. Την ευθύνη της ενημέρωσης φέρει η εταιρεία AENORASIS Α.Ε